A csapat

vissza a kezdőlaphoz

Kérdések Szőke Péterhez
a Tükörhegyi Közéleti Egyesület Elnökéhez 
és úgy is, mint polgármesterjelölthöz és az 5-ös számú vk. képviselő jelöltjéhez

Kedves Péter!

2010-ben, mikor átvetted az egyesület vezetését, akkor legfontosabb programpontod az volt, hogy megakadályozd a Tükörhegy IV. ütembe tervezett és engedélyezett 1050 lakás felépítését. 
Ezzel kapcsolatosan rengeteg fórumot megkerestetek, de úgy látom, hogy a kialakult status quo sokkal inkább az elhúzódó gazdasági válságnak, mint a befektető meghátrálásának köszönhető. 
Ezt bizonyítja a befektető mostani aktivizálódása is.

E munkán kívül, azért lett volna mit tenni Tükörhegyért!

Közel 10 éves munka eredménye volt az, hogy a képviselő testület elismerte, és a 393/2009. (XI. 05.) számú önkormányzati határozatba foglalta, hogy 60 millió forintos „tartozása” van a tükörhegyiek felé. Az önkormányzati határozat az egyesületet hatalmazta fel arra, hogy határozza meg, hogy az elmaradt járdaépítések miatt, milyen közcélú beruházások épüljenek meg Tükörhegyen.

Az egyesület 2009.11.27-i közgyűlésén megszavazta, a megvalósítandó beruházásokat: „Honfoglalás u.-i baloldali járdakészítés árokbefedéssel Schmall Zs. utcáig; Kastély u.-i kanyar elé fix telepítésű traffipax berendezés telepítése állványokkal; Otello u. végén sportcentrum kifejlesztése; Kastély u. - Kőér u. sarok pihenőparkká fejlesztése rendezéssel, parkosítással a szelek-tív hulladéklerakó megszüntetésével; Mária segíts kápolna felújításához 1M ft hozzájárulás; Honvéd utcába 2 db. fekvőrendőr építése.”

A tervezést, az előkészítést a hivatal elkezdte 2010-ben, de ezek közül a célok közül alig valósult meg egy-kettő. (Szelektívhulladék gyűjtősziget áthe-lyezése, Otelló utcai játszótér fejlesztése, fekvőrendőrök, melyek értéke nem lehet több tízmillió forintnál.)


60 millió forint még Tükörhegyen is sok pénz!

Mi az oka annak, hogy sem ezek az elfogadott fejlesztések, sem más közcélú fejlesztések nem valósultak meg az elmúlt 4 évben?

Mit tett az egyesület vezetése azért, hogy a fel nem használt pénzek szerepeljenek a város költségvetésében?

Egyáltalán mennyi pénz áll még rendelkezésre ebből az összegből?  (Gondolom, hogy nem ebből kampányolsz!)

Erről a pénzről a Tükörhegy I-III ütemben az önkormányzattól telket vásárlók mondtak le a tükörhegyiek, de nem az Egyesület javára. Emiatt az Egyesület vezetésének fokozott a felelőssége, hogy ez a pénz ne tűnjön el Törökbálint város költségvetésében, és ténylegesen arra fordítsák, amire azt szánták:

„közcélt és az ott élők életkörülményeinek a javítását szolgáló beruházásokra”

Úgy gondolom, ha csak fele annyi energiát fektettél volna ebbe, mint a mostani kampányodba, akkor ezek a beruházások már rég a tükörhegyiek javát szolgálnák.

 
                        Üdvözlettel:

                                                              Dr. Szentmiklósi-Tóth Tamás
                                                           az MSZP-Együtt képviselőjelölte